duminică, 25 iulie 2010

Pregatiri de concediu

Aseară am stabilit însfârşit traseul final. Desi era vorba initial de destinatia Moldova, cu tot ce s-a întamplat pe acolo (inundaţii and stuff) ne-am decis să renunţam la acea zona şi am început sa căutăm idei de trasee. Aşa am ajuns pe site-ul ăsta: http://www.agrotour.ro/tour.htm (traseul 4) şi am început să adaptăm totul după nevoi. A trebuit să o luam invers faţă de cum scria acolo, pt ca la ei, traseul pornea din Bucureşti iar la noi, din Timişoara.
Pe scurt şi în mare, vacanţa noastră va fi un semitur de România, pe interiorul arcului carpatic:

Timişoara Arad Chişineu Criş → Ştei Câmpeni → Turda → Cluj → Baia Mare → Săpânţa → Borşa → Vatra Dornei → Bicaz → Băile Tuşnad → Braşov → Sinaia → Curtea de Argeş → Sibiu → şi acas' cu noi!


E un drum lung, probabil greu şi obositor (mai ales că o să fie doar un şofer, pt ca eu nu am carnet şi probabil nici nu o să am prea curând) şi să sperăm că o să ne ajungă 2 săptămâni.
Cel mai greu însă e să ne hotărâm şi să stabilim ce trebuie luat cu noi. De mers, mergem cu maşina aşa că ne-am asigurat cu căratul. Parţial şi unde o să fie posibil, o să încercăm să stăm cu cortul. Aici e defapt adevarata provocare, mai ales că nu am mai fost vreodată cu cortul; habar n-avem ce implic[ sau ce ne-ar trebui.

Am facut o lista cu lucruri necesare pentru camping si excursie in general. Majoritatea lucrurilor (90%) le şi avem deja. Lista e făcută cu ajutorul unor informaţii de pe site-uri precum: forum Softpedia , Cercetaşii.org, Alpinet.

ORICE SUGESTIE ŞI INFORMAŢIE SUPLIMENTARĂ ESTE BINEVENITĂ !

pt cort
-----------

cort
izolire
saci de dormit-2
paturi
perna gonflabila
primus
topor
briceag
bricheta/chibrite/combustibil pt foc
oale si ulcele camping
sarma/sfoara
lanterna/frontala+baterii de rezerva!
scaune pliante
gratar si carbuni
rucsac mare si 2 mici (unu pt fiecare)
caserole pt mancare
bidonul pliabil de apa
termosurile
lada frigorifica
lighean
o lumanare
folie de plastic
surubelnite
maturica

de imbracat
------------

bluza groasa
polar
tricouri
pantaloni scurti+lungi
sapca
caciula
maieu
chiloti&sosete
tricou
dres de baie/slipi
ochelari de soare
geaca mai groasa
bocanci
adidasi
sandale de nemti
pelerina de ploaie

pt siguranta
-------------

spray pralizant
petarde
ţiuitorul anti-câini


pt bucatarie
--------------

detergent de vase+burete
prosoape de bucatarie/servetele
farfurii
cani de plastic
cana de metal cu coada
saci menajeri
pungi
scotch
fata de masa
oala cu capac


sanitare
------------

trusa medicala de urgenta

fasa/compresa sterila
leucoplast si plasturi
fese elastice (avem 2 - una lata si una mica)
dezinfectant - spirt sau rivanol
spray cicatrizant
vata
unguent cu tetraciclina
crema de galbenele
o forfecuta mica
plasturi pt copci
penseta
sapun antibacterian
First

medicamente:

algocalmin/piafen
nurofen
furazolidon
tantum verde
aspirina efervescenta
triferment. metoclopramid
emetostop
aerius



uz personal:
---------------

pasta de dinti+periuta
antiperspirant
parfum
lame de ras
trusa de barbierit
sampon
gel de dus
sapun
ac+ata alba si neagra
hartie de cur/servetele
batista
dero
prosoape: 2 mici, 2 mari


de jucat:
jocuri/minge/carti de joc
pix+foi





marți, 20 iulie 2010

La noi de Sf. Ilie mirosea a sarmale şi a trandafiri....

Asa imi aduc eu aminte de sarbatoarea asta, inca de cand eram mititica si veneam cu mic cu mare de la Stamora la Oravita de nigee. Si ne adunam multi la o masa lunga, intinsa pe langa patul din sufragerie. Noi, cele mici stateam intotdeauna pe pat si evitam pe cat de posibil sa ne punem langa unchiul Danut, care ne obliga sa mancam patrunjelul din supa. Unchiul Danut intodeauna isi punea supa pana la marginea farfuriei si manca cu lingura cea mai mare. In capul mesei statea intotdeauna tata si fuma, cu ochii mari si capul rosu, dupa ce isi bea paharul cu tuica nefiarta. Mama servea cu bunica felurile de mancare, cu mainile direct pe castroanele fierbinti. Ele doua nu se intelegeau defel, dar de Sf. Ilie toata lumea era cu zambetul pe buze.
Noi, cele mici ne furisam pe sub masa cand mancarea era gata si mergeam afara sa ne jucam in nisip sau intr-o caroserie ruginita de masina.
Seara ne pregateam de mers la joc si era mare inghesuiala la oglinda din camera cu pianul. Nigeea se tinea in curtea bisericii iar in afara curtii erau tarabele cu jucarii. Nici urma de mici sau alte carnuri fripte si fum.
Sf Ilie era o traditie la noi in familie dintotdeauna. Tata era Ilie si tatal lui tot Ilie (sau Ilia in buletin) iar ziua lor era tot timpul prilej de sarbatoare si de adunare generala de familie.
Astazi e Sf. Ilie si acasa sunt doar eu, cu mama.

Phoenix vs. Pasărea Colibri

După ce de mult nu se mai auzise nimic de ei, sau se auzea destul de rar, Phoenix au încercat să-şi re-adune fanii la un concert care se vroia important. Şi nu a fost de ajuns să vină doar ei să se facă de râs ci au mai târâit şi orchestra Filarmonicii dupa ei prin Parcul Rozelor. Acuma nu stiu dacă sonorizarea (să zicem că) a fost de vină sau faptul că membrilor formaţiei le cam place băutura.
Phoenix a fost, făra îndoială o formaţie foarte apreciată şi melodiile lor sunt şi vor fi fredonate multă vreme de acum încolo. Toate la timpul lor însî şi timpul lor se pare că a cam trecut.
Despre concertul din Parcul Rozelor, totul bine şi frumos: orchestra cânta undeva în spate, apar şi membrii Phoenix şi deodată începe Nicu Covaci! Mi-au bârâit urechile efectiv. Nu-mi venea să cred că preacunoscutul Nicu Covaci putea să cânte în halul ăla, mai ales că nu vazusem niciodată live Phoenix şi aveam aşteptări cât de cât...Mai venea din când în când o soprană să-şi cânte şi ea partea. Ce să cânte....cum deschidea gura, hop! răgăie şi Nicu al nostru. Pe scurt: a fost un concert destul de urât. Nota 4! Treceţi la loc de unde aţi venit! E mai bine sa ne amintim de Phoenix aşa ca până acum!
La polul opus stă însă Pasărea Colibri. Ei nu au ţinut un concert numai al lor ci au participat la umilul Festival al Berii Timişoreana, la două săptămâni distanţă de evenimentul Symphoenix. Singura mea dezamăgire a fost că nu am auzit "Canarul galben". În rest, no comment. Atmosfera de excepţie, zâmbete şi voie bună. Vocea lui Mircea Baniciu îţi face pielea de găină ... şi de data asta în sensul bun. Cât despre "canarul Galben"... tot o să-l învăţ eu la chitară şi mi-l cânt singură :))

luni, 19 iulie 2010

Outdoor Wellness ?


http://www.yogatimisoara.ro/
Un concept nou si o idee foarte buna. Poate chiar aveam nevoie de acest proiect sa ma faca sa fug de pe scaun si departe de laptop si sa mai respir si altceva decat praful de pe tastatura.
Cu bune, cu rele, Outdoor Wellnes pare un concept care promite multe si desi week-endul asta nu a fost tocmai la inaltime, astept urmatoarea provocare.
Am mers la Sasca, cu totii de sambata dimineata si am stat pana duminica. Scopul meu era unul: sa vad ce e yoga, la ce foloseste, cum se practica...vroiam sa stiu. Nu am aflat. Sau ce am aflat nu a fost suficient, pentru ca au fost doar 2 sedinte de yoga: una seara, in jurul unui foc si una dimineata devreme, prin iarba uda.
Dar a fost suficient cat sa-mi trezeasca interesul si o sa mai merg.
E greu de inteles pentru noi, oamenii care ne traim in fiecare zi rutina, ca exista si altceva in afara de ceea ce vedem si putem atinge. Ar fi chiar plictisitor sa nu existe acel ceva.

Ce mi-a placut la outdoor wellness? Mi-a placut conceptul, mancarea vegetariana, activitatile outdoor (coborarea in rapel, veverita - chiar daca mi-am belit genunchii si m-a asaltat o albinuta care mi-a facut mana cat piciorul) si yoga de seara, la foc.
Ce nu mi-a placut? Poate acele minusuri care au fost s-au datorat faptului ca eram un grup hibrid, divers, nu ne cunoasteam, nu am interactionat cu totii foarte bine. Asadar nu e de mirare ca programul s-a decalat destul de mult si unele activitati nu s-au mai tinut.